Provođenje aktivnosti

Provedba projektnih aktivnosti projekta „3D dizajn“ – studijsko putovanje

Od 25. travnja do 30. travnja 2016. godine nastavnici i učenici iz Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju, Split te učenici i djelatnici iz partnerske škole, III. gimnazije, Split bili su na studijskom putovanju u Njemačkoj i Austriji. Putovanje je planirano u sklopu projekta „3D dizajn“ (HR.3.1.20-0034), Poziva za dostavu projektnih prijedloga „Promocija kvalitete i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini“. Nositelj projekta je Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita, a škola partner je III. gimnazija iz Splita.

Putovanje se organiziralo u svrhu edukacije i transfera najboljih europskih praksi primjene 3D dizajna i uključivalo je posjet nastavi, sajmu, muzeju i tvornici automobila. Na studijskom putovanju sudjelovalo je 30 učenika, 10 nastavnika. Korisnici projekta su sudjelovanjem na ovom studijskom putovanju dobili pristup suvremenim tehnologijama i najnovijim dostignućima u 3D industriji. Njemačka i Austrija su države EU-a u kojima se primjenjuju najnovije metode i tehnologije u 3D industriji. Učeći na njihovim iskustvima poboljšali su se kapaciteti škola za sustavno praćenje potreba na tržištu rada i stekla su se iskustva koja će potaknuti uključivanje novih sadržaja u školski kurikulum. Provođenjem ove aktivnosti projekta doprinijelo se osuvremenjivanju kurikuluma koji će pratiti potrebe tržišta rada čime se potaknulo razvijanje inovativnih pristupa poučavanju koje će nastavnici primjenjivati u daljnjem obrazovanju učenika. Učenici su provođenjem ove aktivnosti stekli nova znanja kojima će poboljšati svoje kompetencije na tržištu rada.

Sudionici studijskog putovanja posjetili su BMW Zentrum u sklopu kojeg je i Muzej BMW-a u kojemu su se upoznali s načinom razvoja modela ove prestižne njemačke automobilske marke. Nakon posjeta Muzeju sudionici su nastavili putovanje prema Berlinu gdje su posjetili Sajam 3D Printing Europe i sudjelovali na konferenciji i izložbi najnovijih dostignuća u 3D printanju. Putovanje je uključivalo i odlazak u Beč gdje se posjetio New Design University St. Pölten koji u svom sustavu obrazovanja provodi kurikulum 3D dizajna unutarnje arhitekture. Studijsko je putovanje bilo spoj razgledavanja kulturnih znamenitosti i posjeta relevantnim institucijama za 3D dizajn.

Galerija slika

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Za više informacija o EU fondovima posjetite stranicu: www.strukturnifondovi.hr   “Ulaganje u budućnost”

Sadržaj ovog emitiranog materijala isključiva je odgovornost Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju.