vizuala header

Smotra radova učenika i učenica os grafička tehnologija i AV tehnologije

I ove godine nastavljena je tradicija druženja i učenja okupljanjem učenica i učenika iz Obrazovnog sektora grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija u školskoj godini 2016./2017.

Ove godine umjesto standardnog natjecanja organizirana je smotra učeničkih radova. Ovogodišnja tema je izrada vizualnog identiteta kako Smotre tako i samog budućeg državnog natjecanja. Za razliku od prijašnjih godina, ove godine istakao se timski rad.

S obzirom na prijavljene četiri moguće kategorije, zajedničikim snagama pristupili smo izradi rješenja od same ideje do realizacije. U mnoštvu predloženih naziva za smotru odabran je prijedlog  VIZUALA učenice Klare Mandić (g4B), čiji je izgled definiran uz vodstvo mentora Edija Murgića, uz pripadajući slogan od “Od točke do piksela”.

vizualavizuala3

Na ovogodišnjoj smotri sudjelovali smo u četiri kategorije.

Tako je naš učenik Dino Kezo (g4B) uz vodstvo mentorice Maje Lelas aplicirao logo na fasciklu te definirao njezin izgled koji je prepoznatljiv po svom izrezanom krugu/kvadratu.

 

Isti taj logotip animiran je preko shape animacije od strane Luke Udovičića iz g3m razreda uz vodstvo mentorice Nikoline Smilović. Svako slovo nastaje iz točke što ide u prilog sloganu od točke do pixela.

 

Osim grafičkog rješenja također smo sudjelovali i na izložbi fotografije, gdje je naša učenica Lucija Stipičić pod vodstvom mentora prof. Mirka Jurka svojim objektivom zabilježila pet odabranih fotografija.

Web rješenje ponudio je učenik Stipe Dedić (g3m) u suradnji s mentorom Tomislavom Jukićem-Peladićem. Koristeći Javu Script stranica je dobila dinamiku te ju je isto tako moguće i pregledavati putem mobilnih uređaja.

vizuala, web screen