monter suhe gradnje

Monter suhe gradnje

Suha gradnja se razvijala u posljednjih četrdesetak godina i ima mnoge prednosti u odnosu na “mokri građevinski postupak”, koji se temelji na primjeni žbuke ili morta. Monteri suhe gradnje preuzimaju unutarnju gradnju stambenih, poslovnih i reprezentacijskih objekata.

Sa suhim građevinskim materijalima, u takozvanoj laganoj konstrukciji, „oblače“ zidove i stropove, izvode zakrivljene zidove, spuštene stropove, suhi estrih za plivajuće podloge i montiraju pregradne stijene s metalnom podkonstrukcijom, izolacijske slojeve na vertikalnim, kosim zidovima i u stambenom potkrovlju…

Upotrebljavaju materijale kao što su drvo, metalni profili, plastika, gipskartonske ploče, izolacijski materijali, itd. Pri tome uzimaju u obzir zaštitu od topline, hladnoće, buke, vlage, požara i zračenja, kao i akustiku u zatvorenom i otvorenom prostoru. Izvode elemente različitih oblika, zaobljene zidove, lukove i svodove. Često stoje na skelama i ljestvama, ne smiju imati strah od visine te, kao na gradilištima, trebaju nositi zaštitnu odjeću i kacigu.

 

UVJETI ZA UPIS

Razredno odjeljenje broji 6 učenika.

Predmeti posebno važni za upis (VII. i VIII. razred):

  • Hrvatski jezik,
  • Matematika,
  • Prvi strani jezik

 

NASTAVNI PREDMETI I TJEDNI BROJ SATI PO RAZREDIMA:

plan_monter_suhe_gradnje