naslov

„ I u mom srcu Vukovar svijetli“

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine učenici i nastavnici Škole za
dizajn, grafiku i održivu gradnju pokrenuli su projekt pod nazivom „ I u mom srcu Vukovar svijetli“.
Voditeljica projekta prof. Nada Barać osmislila je niz kreativnih radionica i zadataka kojima su učenici iskazali osjećaje i misli posvećene Gradu Heroju.
Razrednici su na satu razrednika prikazali pripremljenu prezentaciju „Zapamtite Vukovar“. Pod dojmom viđenog, svaki razred je na papirnatim golubicama napisao svoju poruku. Papirnate golubice uradak su učenica 4b razreda smjer – aranžersko scenografski dizajner.

Učenici 2a, 2b, 2g, 3a, g3a i 4b izrađivali su plakate na kojima su kronološki prikazana događanja u Vukovaru: Vukovar nekad, znamenitosti, 1991.g., nokturno, Vukovar danas, srcem za Vukovar… Andrea Mucić, učenica g4b – smjer grafički urednik dizajner zaslužna je za grafičko uređenje plakata.
Ana Kakić, učenica 4a razreda, smjer dizajner unutrašnje arhitekture nacrtala je projekt pod nazivom „ Katedrala svijetla“.
Posebno dojmljiv je strip po djelu Siniše Glavaševića, „Priča o gradu“ koji je nacrtao Šime Zečić, učenik 2a razreda.
Ostali učenici su pisali literarne uratke na temu „Grad – to ste vi“, a isti su postavljeni na
repliku vodotornja koji su izradili učenici 4b – smjer aranžersko scenografski dizajner.
Na Dan sjećanja, prigodnim programom u obje smjene iskazan je dužan pijetet patnji ljudi grada
Vukovara. Voditelji programa su Iva Boban, Luka Čupo, Anamarija Amižić i Ani Smoljo.
U predvečerje 18. 11. , po uzoru na Kolonu sjećanja, učenici i nastavnici krenuli su iz škole do Vukovarske ulice upaliti svijeće i pomoliti se za žrtve ispaćenog grada.
Vjerujemo da je na ovaj način dostojanstveno i primjereno odana počast svim sudionicima obrane grada Vukovara – grada simbola hrvatske slobode.