maska6

Maškare, ča mogu maškare…

Petak, 17. veljače, u okviru projektne nastave, održan je maskenbal u našoj školi. Organizaciju su vodile pedagoginja Ana Maria Ugrin te profesorice Antonela Zagorac i Fabjana Jakovčić Čović. Program je osmišljen po uzoru na televizijske emisije zabavnog, ali i natjecateljskog karaktera. Središnji događaj odvijao se u školskom atriju koji su za ovu prigodu uredili učenici – dizajneri unutrašnje arhitekture unutar nastavnog predmeta Izrada unikatnog namještaja. Rekvizite su izradili učenici – aranžersko scenografski dizajneri, a maske, kao dekorativni element, djelo je dizajnera metala.

U programu su sudjelovali i grafičari svojim reklamnim materijalima. Plan je bio da svaki razred osmisli skupnu masku i prezentira je pred svim učenicima. Zadovoljni smo jer su se neki razredi izrazito potrudili pa smo imali prave svatove, glazbenike osamdesetih, mafijaše, torcidaše, romske pjevače, časne sestre, ali i zanimljive pojedinačne maske. Scena s voditeljima, stručnim žirijem i učenicima koji su oduševljeno pratili svaki izlazak maškara izgledala je spektakularno.

Zabave nije nedostajalo, smijeh je odzvanjao školom, a ponosni smo i na činjenicu da su naši učenici pokazali koliko im je važna tradicija i običaji našeg podneblja.

Galerija slika