radionica3

Likovna radionica u okviru EU projekta „Palača života – grad mijena“ (Palace of Life, City of Changes)

U srijedu, 19. listopada 2022. godine, učenice drugoga razreda naše škole, koje pohađaju smjer dizajn unutrašnje arhitekture i pod vodstvom profesorice Anite Smolčić, sudjelovale su u likovnoj radionici u sklopu izrade Plana upravljanja starom gradskom jezgrom Grada Splita s akcijskim planom upravljanja posjetiteljima.

Plan upravljanja izrađuje se u okviru EU projekta „Palača života – grad mijena“ (Palace of Life, City of Changes) koji je sufinancirala Europska unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Svrha Plana upravljanja je stvaranje preduvjeta za učinkovito upravljanje (svjetskom) kulturnom baštinom, a cilj je povezivanje svih vrijednosti stare gradske jezgre i načina valorizacije kako bi kulturna baština postala osnova za razvoj područja stare gradske jezgre.

Prije samog početka likovne radionice, učenice su prošetale po staroj gradskoj jezgri i promišljale koje bi namjene dale prostorima koje je potrebno unaprijediti, više koristiti i prilagoditi njihovim potrebama. Pri tome su, po uzoru na međunarodni umjetnički projekt „I Wish This Was“, lijepile naljepnice na kojima su napisale svoje ideje i prijedloge. Nakon toga su na radionici izradile radove na temu potencijalnih namjena određenih prostora u jezgri, koji su bili izloženi u prolazu Etnografskog muzeja.

Svojim budnim fotografskim okom sve je zabilježila učenica g2m razreda, Katarina Grubešić.

Galerija slika