dub4

Dubrovnik EXPO 22

3. i 4. studenog 2022. godine, 37 maturanata u pratnji stručne službe naše škole: psihologinje Nataše Burilović, pedagoginje Anamarije Ugrin, voditeljice prof. Antonele Zagorac i prof. Fabjane Jakovčić Čović otputovalo je u Dubrovnik na centralni događaj u regiji koji promovira obrazovanje pod nazivom Dubrovnik EXPO 22.

Ova smotra povezuje visokoobrazovne institucije, gospodarstvenike, mlade i ostale ključne dionike s ciljem ostvarivanja međusektorske suradnje u području obrazovanja i uspostavljanja novih poslovnih odnosa i projekata.  Centar za karijere mladih (CKM) – organizacija osnovana 2015. godine čija su glavna područja  djelovanja europski fondovi i mladi, iznjedrio je Dubrovnik Expo 2021. godine na kojem je sudjelovalo više od dvije tisuće maturanta pa tako Expo dobiva svoj nastavak i u ovoj godini, a planiran je u suradnji s gospodarstvenicima, obrazovnim institucijama iz visokog obrazovanja, ASOO i nadležnim Ministarstvima koji djeluju  s Regionalnim centrima kompetentnosti u području strukovnog obrazovanja.

Dubrovnik EXPO održao se u predivnom ambijentu hotela Rixos Premium Dubrovnik. Osim dijela sa štandovima gdje su se predstavile visokoobrazovne institucije i gospodarstvenici, organizirane su i panel rasprave s aktualnim i zanimljivim pitanjima na kojima su sudjelovali i naši maturanti, bilo je i brojnih zabavnih sadržaja, zanimljiv je bio i EU kutak gdje su maturanti mogli saznati kako do studija u inozemstvu. Posebno nas se dojmila Gastro zona na kojoj su promovirani regionalni dani domaće spize, Aspira College show cooking kao i Pipi kokteli na bazi poznatog pića Dalmacijavina.

Navečer smo uživali u audio – vizualnoj predstavi u staroj gradskoj jezgri gdje se održao Festival svjetla pod nazivom Lumiart 2022.

Obišli smo i gradske zidine i tvrđavu Lovrijenac te Pomorski i Etnografski muzej, a ulaz u sve znamenitosti i muzeje bio je besplatan s našom EXPO – narukvicom.

Sretni i zadovoljni i obogaćeni još jednim novim iskustvom ne samo prisustvovanjem smotri nego i  druženjem s maturantima iz cijele države, vratili smo se u Split.

Galerija slika