Prostoria _naslov

Studijsko putovanje u Zagreb i posjet tvornici Prostoria

Učenici iz Deltion Collegea, smjera Dizajner interijera, zajedno s našim učenicima smjera Dizajner unutrašnje arhitekture, proveli su dan u Zagrebu u sklopu Erasmus Plus programa, s fokusom na suvremeni dizajn i arhitektonsko naslijeđe.

Dan je započeo posjetom tvornici Prostoria u Sv. Križu Začretje, gdje su nas domaćini ljubazno dočekali s okrjepom. Prva aktivnost koju smo imali je inspirativno predavanje u njihovom “Show room-u” o inovativnim praksama brenda i tvornice Prostoria te razgovor učenika sa voditeljima razvojnog tima i same  tvornice. Nakon toga uslijedio je stručni obilazak tvornice, tijekom kojeg su naši učenici imali priliku vidjeti cijeli proces proizvodnje namještaja od ideje do gotovog proizvoda. U obilasku koji je trajao dva sata imali smo priliku vidjeti niz proizvodnih cjelina. Na kraju posjeta su svi sudionici dobili posebne torbe izrađene od recikliranih tkanina kao poklon te nekoliko promotivnih materijala od brenda Prostoria.

Nakon posjeta Prostorii, stigli smo u centar Zagreba, gdje smo obišli užu jezgru grada, Hrvatsko narodno kazalište, Trga bana Jelačića, zagrebačku katedralu, Dolac i Tkalčićevu ulicu, nekadašnji tok potoka Medveščaka, Kamenita vrata i Crkvu sv. Marka. U Klovićevim dvorima razgledali smo izložbu, a potom prošli pokraj Kule Lotrščak, gdje smo se i fotografirali, završivši šetnju Strossmayerovim šetalištem s panoramskim pogledom na grad.

Studijsko putovanje bogato programom pružilo je učenicima nova znanja i uvide o suvremenom dizajnu i arhitekturi, inspirirajući ih za daljnji rad na projektu koji smo ostvarili u suradnji sa Deltion College.

Galerija slika