lidrano 2024 vinkovci

Slog u društvu najboljih

U Vinkovcima, “ravnici u kojoj je more, more dobroga i lijepoga”, (Miroslav Mićanović) održana je od 24. do 26.travnja Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika LiDraNo 2024. za učenike srednjih škola. Naš Slog našao se u društvu 15 najboljih školskih listova u Hrvatskoj. U Vinkovce su pozvane njegova glavna urednica,učenica g3.b razreda Petra Đirlić kao i voditeljica novinarske skupine,profesorica Sandra Misir.

U novoobnovljenoj Gradskoj knjižnici i čitaonici održana je izložba školskih listova kao i okrugli stol za učenike i voditelje. Članovi Državnog povjerenstva izrazili su svoje pohvale i zadovoljstvo činjenicom da se i kroz školske listove njeguje hrvatska riječ,ljubav prema hrvatskom jeziku i jezičnoj baštini. Posebno su istaknuti oni listovi u kojima su zastupljene raznovrsne novinarske vrste i oblici, kao i oni koji koji su u grafičkom smislu besprijekorno dizajnirani pa privuku čitatelja i svojom estetikom.

Zadovoljne i obogaćene novim prijateljstvima uživale smo u šetnjama gradom. Posjetile smo rodnu kuću hrvatskog književnika Ivana Kozarca, Muzej grada Vinkovaca, Gradsko kazalište Joza Ivakić u kojem se održalo otvaranje i zatvaranje Smotre.

Vinkovčani, a posebno škola domaćin-Gimnazija Matije Antuna Reljkovića, pokazali su izvanredno gostoprimstvo, a Slavonija nas očarala svojom ljepotom i toplinom na čemu su svi Lidranovci zasigurno neizmjerno zahvalni.

Sandra Misir, prof.

Galerija slika