dan europe

Dodjela priznanja i nagrada izvrsnim učenicima povodom Dana Europe

Na svečanosti koja se održala u Hrvatskom domu povodom Dana Europe, 9. svibnja 2024. godine dodijeljena su prigodna priznanja i novčane nagrade izvrsnim učenicima osnovnih i srednjih škola u Splitu. U duhu europskih vrijednosti, na ovaj način, proslavila su se postignuća naših najboljih učenicima.

Učenica g3p, Timea Podrug, predložena je od većine nastavnika naše škole kao primjer mlade osobe svestranih interesa, ali i postignuća. Osim što je prva dva razreda završila odličnim uspjehom, ističe se i u izvannastavnim aktivnostima. Organizatorica je NEXT konferencije kojoj je cilj bio pokazati mladima mogućnosti koju Split i Hrvatska imaju. Timeine riječi – „Ne treba ići iz Splita da bi se stvorio globalni uspjeh.“ – odjeknule su Domom mladih.

dan europe
dan europe2

Timea se bavi boksom, svira klavir, proučava astronomiju, radi na projektu s još par prijatelja za koji ukratko kaže „radimo moderni mp3 player“. Išla je i na Junior React dev, stručnu edukacija primijenjenog programiranja kako bi usavršila svoja znanja iz programiranja što je ipak njeno glavno usmjerenje. Trenutno radi, uz sve školske obveze, na projektu za umjetnu inteligenciju (Edit natjecanje). Puno čita, a u slobodno vrijeme bavi se i fizikom. Timea je bila i sudionicom Erasmus mobilnosti, a aktivna je u Euroscoli koja okuplja učenike iz čitave Europe u Strasbourgu kako bi stekli praktično iskustvo europske parlamentarne demokracije.

dan europe3
dan europe4

Uz sve to, Timea je mlada djevojka koja osvaja neposrednošću i jednostavnošću. Razgovor s njom inspirira i potiče.

Ponosni smo što je odabrala našu školu i obogatila je svim vrlinama koje ima, a čestitamo joj i na ovoj, i te kako zasluženoj nagradi! Znamo da je njena budućnost upravo u sloganu današnje svečanosti – „Nastavite slijediti svoje snove i stvarati bolji svijet!“ Timea ga već stvara.