vukovar_dan_sjecanja

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Dana 17. 11. 2023. godine obilježili smo u našoj školi Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Učenici naše škole, uz mentoriranje vjeroučiteljice, prof. Nade Barać, rečenicama, stihovima, likovnim uradcima i molitvama izrazili su vlastite misli, vjerovanje, želje i riječi potpore stanovnicima grada Vukovara i odali počast onima kojih više nema. Svi uradci su prikazani na žičanoj konstrukciji koju su dizajnirali učenici s prof. Tanjom Ukas. Učenici su šetajući kroz žičanu konstrukciju mogli doživjeti djelić stradanja naših branitelja i žrtava Vukovara i upisati se u knjigu dojmova.

Svake godine iznova, Vukovar u našoj školi svijetli radi saznanja o tome što se dogodilo , radi poštovanja prema vremenu i ljudima koji su omogućili da mi budemo sada tu gdje jesmo, radi shvaćanja sadašnjosti i građenja bolje i svjetlije budućnosti.

U sklopu sjećanja na tužne obljetnice, na našem radiju pušten je prigodni program koji su pripremili učenici s prof. Dubravkom Dabro. Nakon odslušanog programa, minute šutnje i molitve uputili smo se u dvoranu Gripe gdje je prikazan glazbeno-scenski spektakl „Plamen Vukovarskog svjetla u Splitu“

Tako je plamen Vukovar stigao i u naš grad i okupio sve kojima je Vukovar u srcu. Ova predstava je bila edukativnog karaktera za naše učenike. Nakon ceremonije unosa svjetla i blagoslova slijedila je projekcija filma „Bitka za Vukovar“ gdje su korišteni svjetlosni, mirisni i zvučni efekti koji su snažno utjecali na svih nas. Kada je završio glazbeno-scenski spektakl, otišli smo u Vukovarsku ulicu zapaliti lampione s plamenom vukovarskog svjetla.

„I u mom gradu Vukovar svijetli.“

Galerija slika