DELTION COLLEGE U PRIPREMNOM POSJETU NAŠOJ ŠKOLI

DELTION COLLEGE IZ NIZOZEMSKE U PRIPREMNOM POSJETU NAŠOJ ŠKOLI

U okviru Erasmus+ KA1 akreditacije naša škola traži nove partnere za kvalitetno provođenje budućih mobilnosti  i stoga nas je obradovao posjet pet nastavnika Deltion college iz Zwolle-a – tri nastavnika programerskog smjera (Roel van Egten, Koos Starreveld, Chris Stegeman), jedne nastavnice smjera dizajner unutrašnje arhitekture (Michelle Zwanepol) i jedne nastavnice engleskog jezika (Remina van Dijk), ujedno i koordinatorice za vanjsku praksu, koja je u Nizozemskoj obvezna i to u trajanju od 5 mjeseci za učenike 2. i 3. godine srednjoškolskog obrazovanja.

U periodu od 1.10. do 5.10.2023. boravili su u našoj školi s ciljem upoznavanja načina funkcioniranja našeg obrazovnog sustava, usporedbi kurikuluma i ishoda obrazovnog smjera web programera i dizajnera unutrašnje arhitekture u Hrvatskoj i Nizozemskoj uz posjet tvrtkama zbog mogućnosti dogovora budućih mobilnosti i prakse u Hrvatskoj. Nastavnica Nikolina Smilović i nastavnik Silvio Puljić pripremili su kolegama zanimljiv program koji je uključivao praćenje nastave nastavnica programerskog smjera odnosno dizajnerskog smjera (JS alati, baze podataka, programiranje za web, web aplikacije odnosno dizajn interijera), kontakt s učenicima, kao i posjet tvrtkama koje se bave dizajniranjem odnosno programiranjem (studio Lea Aviani, Prostoria, SeekandHit, Infobip, Studion) te posjet fakultetima (PMF i FGAG, čak i posjet FESB Racing) kako bi kolegice i kolege  iz Nizozemske dobili uvid u obrazovnu vertikalu.

Završili smo pripremni posjet s evaluacijom i pozivom za posjet Deltion collegeu da i mi dobijemo konkretan uvid u način funkcioniranja, organizaciju nastave, planiranje i ishode učenja programera i dizajnera u tom velikom obrazovnom centru u Nizozemskoj.

nastavnica Ana Topić

Galerija slika