erasmus

ERASMUS DAYS 2023

I ove godine se u našoj školi obilježava manifestacija Erasmus days u svrhu približavanja informacija o dosad provedenim projektima te o projektima koji kreću s realizacijom u školskoj godini 2023./24. Obilježavanjem se postiže i veća vidljivosti projekata KA1 i KA2 unutar naše škole, ali i prezentacija projekata ostalim trima školama s kojima dijelimo prostor naše lijepe školske zgrade.

Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju ponosni  je nositelj Erasmus akreditacije za KA1 mobilnosti u periodu do 2027.godine što je našim učenicima i nastavnicima velika obveza, ali i velika radost i prilika za usavršavanje vještina i kompetencija. Kako se ove godine obilježavanje Erasmus days odvija od 9.10. – 14.10.2023., točno u tjednu prije odlaska odabrane grupe od 8 naših učenika dizajnera metala i dizajnera keramike i 2 nastavnica Marijele Gulin i Antonele Zagorac na kratkoročnu mobilnost od 13 dana u Latviju, činilo nam se potpuno prikladno napraviti poster i video uradak na temu odlaska na mobilnost. U izradi istih pomogli su nam nastavnik Edi Murgić s učenicima grafičkim urednicima dizajnerima i nastavnica Lucia Babić s učenicima medijskim tehničarima. Poster se nalazi u atriju škole, svim četirima školama na uvid, a kako izgleda vidite u prilogu ove obavijesti. Naš video je objavljen na youtube kanalu škole pa i njega pogledajte na ovom linku #Erasmus days #Latvija – YouTube

Digital clean up campaign  naziv je KA2 projekta u kojem je naša škola partner trima strukovnim školama sličnog sektorskog profila s kojima će kroz zajednički rad u međunarodnim grupama učenici osmišljavati vizualni identitet, izrađivati poster i snimati videa u svrhu postizanja veće okolišne osviještenosti i potrebe za digitalnom čistkom s obzirom da ogromna količina podataka koje pohranjujemo u „oblacima“ troši velike količine struje, čega je većina ljudi potpuno nesvjesna. Ova kampanja ima upravo za cilj osvještavanje učenika, nastavnika, ali i lokalne i šire zajednice o potrebi brisanja nepotrebnih datoteka te stvaranje kreativne i poticajne kampanje koja će se moći koristiti na međunarodnoj razini.

Hvala Erasmus zajednici i hvala našoj nacionalnoj agenciji AMPEU za sve prilike da napredujemo i kao institucija i kao skupina krasnih, kreativnih individua umreženih u svakodnevno stvaranje ljepše sadašnjosti i bolje budućnosti.

 

nastavnice Ana Topić i Marijela Gulin, projektne koordinatorice