nikolina

Web programeri osvajaju županiju sa svojim projektima

EDIT CodeSchool završila je 6. generaciju polaznika svečanom dodjelom diploma i nagrada. Ova besplatna škola primijenjenog programiranja, najveća takve vrste u Hrvatskoj, ove godine obuhvatila je više od 250 učenica i učenika. Škola se prilagođava suvremenim tehnologijama i omogućuje učenicima da steknu vještine koje su relevantne na tržištu rada.

EDIT CodeSchool nudi različite tečajeve za učenike osnovnih i srednjih škola. Počevši od osnova HTML-a, CSS-a i JavaScripta, polaznici poliraju svoje znanje kroz praktične zadatke i razvoj mrežnih stranica.

Na osnovnom tečaju treće mjesto zauzele su učenice Iris Capan Lea Dugandžić (mentor: Nikolina Smilović) s projektom u vidu web stranice za turističku agenciju Doren.

U kategoriji srednje razine tečaja, prvo mjesto osvojile su učenice Lana Todorvski i Timea Podrug (mentor: Nikolina Smilović) za projekt PopCorn Cinema koji omogućuje kupnju kino ulaznica ovisno o danu/satu i odabranom sjedalu.

Napredniji tečajevi uključuju upotrebu popularnih web alata i tehnologija, na treće mjesto pozicionirala se naša učenica, Nikolina Vulić s projektom Kolibrić koji kroz edukativne igre utječe na razvoj djece.

Kroz svoj višegodišnji program, EDIT CodeSchool uspio je educirati više od 3000 učenika u preko 30 osnovnih i srednjih škola u županiji.

U galeriji pogledajte fotografije sa svečanosti dodjele diploma i nagrada.