Drugi dan državnog natjecanja – natjecanje i izlet u Imotski

IMG_2359

Drugi dan natjecanja zahtijevao je veliku dozu koncentracije, smirenosti i znanja. Učenici su odmjeravali svoje znanje i vještine puna četiri sata (09-13) u tri kategorije: multimedija-radio, web dizajn te grafička tehnologija i dizajn.
 

Na natjecanju iz područja GT i GD učenici su dobili zadatak izraditi logotip za “BAP” bezalkoholno pivo namjenjeno populaciji od 16-25 godina! Aplicirati ga u točnim dimenzijama na etiketu nepravilnog oblika i izraditi montažu te štancu za etiketu kao i proračun materijala za izradu.

 

Timovi od dvoje učenika su za područje radija pripremali radio reportažu u trajanju od 4 do 5 min. na temu Intelektualno vlasništvo. U tome su im pomogli sugovornici iz škole domaćina prema sinopsisu koji su timovi sami koncipirali. Radio reportaža je zahtjevala uvod, izjavu stručne osobe, intervju s učenikom škole domaćinom, jingle u dužoj (špica najavna i odjavna) i kraćoj formi (za potrebe dinamike i spajanja/odvajanja cjelina unutar radioreportaže), komentar na temu, glazbu te zaključak.

 

U području web dizajna učenici su odmjeravali snage kako u dizajnerskom području tako i u programerskom. Zadatak se odnosio na izradu web stranice kako za desktop prikaz tako i za tablet/smartphone prikaz čiji dizajn je definiran unutar slikovnog rješenja. Za razliku od prijašnjih godina ove godine letvica je postavljena nešto više. Tražilo se znanje JavaScripta, točnije provjera ispravnosti unešene email adrese. S obzirom na nenaklonjenost učenika prema JaviScript, čini se da ona ipak nije zadala velike glavobolje.

 

SUDIONICI NATJECANJA SU:
– Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, Zabok
– Srednja škola, Duga Resa
– Elektrostrojarska škola, Varaždin
– Prirodoslovna i grafička škola, Rijeka
– Prirodoslovno-grafička škola, Zadar
– Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju, Split
– Graditeljska škola, Čakovec
– Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, Zagreb
– Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića, Osijek

 

Nakon napornog radnog dana slijedi odmor. Škola domaćin organizirala je izlet u Imotski na modro jezero te ukusnu večeru u obližnjem eko selu.