Treći dan državnog natjecanja – proglašenje pobjednika

zIMG_7641

Treći dan natjecanja je bio najznačajniji i najnapetiji jer su se iščekivali rezultati natjecanja.

Profesorima je organiziran posjet Sveučilišnoj knjižnici i to čitaonici, konzervatorskom odjelu, Galeriji Vasco Lipovac te specijalnoj zbirci knjiga, geografskih karata i ostalog tiskanog materijala. U pratnji profesorica Tine Tocigl i Maje Lelas mentori su proveli zanimljiv pregled odjela Sveučilišne knjižnice.


Učenici su bili u posjet kampusu gdje su u pratnji profesora Jukić Tomislava dobili uvid u sve mogućnosti i sadržaje koje nudi novi kampus splitskog sveučilišta. Učenici su pobliže upoznati s Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje gdje su uz pratnju prodekana Branimira Lele razgledali objekt, njegove amfiteatre te robotičke prostorije unutar kojih je i prezentirana izrada drona.

Iščekivajući rezultate učenici su iskoristili nešto slobodnog vremena za opuštajući obilazak obližnjih plaža.

Rezultati su bili takvi da su minimalne razlike dijelile natjecatelje u njihovim pozicijama na listama poretka. Kako uvijek biva na natjecanju, bilo je radosti, ali i razočarenja, međutim za tugu nije bilo mjesta jer ipak se radi o nekolicini najboljih učenika iz Republike Hrvatske.

Dodjela pohvalnica medalja i nagrada je upriličeno u školskoj knjižnici gdje su svima, a posebno najboljima čestitali Viša savjetnica Tamara Hudolin i ravnatelj škole domaćina dipl. ing. građ. Ivan Kovačević.

Nakon dodjele sudionici su se oprostili uz ručak od svojih domaćina puni lijepih utisaka od tri dana provedenih u našem gradu pod Marjanom, gdje su uz brojne aktivnosti uživali u radnom ali i opuštajućem okruženju gdje su se domaćini pokazali u najboljem svjetlu i zaista kao topli i dobri organizatori ovakvog događanja.