portugal_diseminacija

IZVJEŠTAJ O DISEMINACIJAMA ERASMUS+KA1 MOBILNOSTI U PORTUGALU

U sklopu Nastavničkog vijeća Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju održanog 18.4.2024. održana je diseminacija mobilnosti u Portugalu.

Naime, Erasmus akreditacija pod brojem 2023-1-HR01 KA121-VET-000123778  odvela nas je u Porto, u Portugalu gdje smo, od 29. siječnja do 8. veljače 2024., putovali na kratkoročnu mobilnost učenika i nastavnika.

Escola Artistica Soares dos Reis ugostila je osam učenica i dvije profesorice.

Učenice su bile podijeljene u tri različita programa i to

  1. grafiku
  2. multimediju
  3. umjetnost

Informacije o svim aktivnostima i ishodima učenja prenesene su na Nastavničkom vijeću svim kolegama putem prezentacije koju je napravila nastavnica Teodora Grgić-Jeličić, a kako je nastavnica u tom momentu bila na Erasmus+ KA2 mobilnosti u Sloveniji, iskustva je prenijela nastavnica Ana Topić.

Kolege su sa zanimanjem sve odslušale uključivši se pitanjima.

Prethodno su iskustva s mobilnosti diseminirana 11.03.2024. kolegama iz strukovnog sektora na edukaciji kojoj je organizator bio ASOO – Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, naziv edukacije: Međužupanijski stručni aktiv nastavnika Splitsko dalmatinske i Zadarske županije. Više informacija o edukaciji na https://ema.carnet.hr/Education/GeneralInfo/20643.

Ana Topić, nastavnica