nizozemska_naslovnica

Dvije pripremne radionice za mobilnost u Nizozemsku

Za odlazak na Eramsus+KA1 mobilnost pod projektnim brojem 2023-1-HR01-KA121-VET-000123778 u Deltion College, Zwolle, Nizozemska, učenici i nastavnici su se nastavili vrijedno pripremati i to kroz još dvije radionice.

Pedagoško-kulturološka radionica je uključivala istraživanje o tome što znači biti sam/a, a s drugima na putovanju, što bi eventualno mogao biti izazov, kako se prilagoditi novoj grupi. Učenicima su predstavljene posebnosti Nizozemske, njezine kulture, zanimljivi povijesni podaci, poznate ličnosti iz javnog života, tipična hrana i glazba. Ovisno o usmjerenju učenici su istraživali uz pomoć svojih mentora što bi bilo zanimljivo i korisno posjetiti u Amsterdamu i Rotterdamu u slobodno vrijeme.

Na jezično-strukovnoj radionici učenici i mentori su se upoznali sa specifičnim vokabularom potrebnim za njihova usmjerenja I struku, izdvojili ključne pojmove te pokušali usvojiti nekoliko fraza na nizozemskom jeziku.

Radionice su bile interaktivne s ciljem razvijanja novih znanja, vještina i stavova. Poticali smo suradničko i iskustveno učenje kroz aktivnosti u svrhu intelektualnog poticanja i djelotvornog održavanja motivacije sudionika.
erasmus pripreme za nizozemsku