erasmus_nizozemska_naslovnica

U sklopu projekta Erasmus+KA1 i odlaska u Nizozemsku održane su dvije početne radionice

U sklopu projekta  Erasmus+KA1 mobilnosti 2023-1-HR01-KA121-VET-000123778 i odlaska u Nizozemsku, održane su dvije početne radionice, digitalna priprema i financijska pismenost.

Prva radionica, koja se odvijala digitalno, bila je posvećena procesu registracije i dokumentaciji. Korištenjem web platformi poput Eu academy i Europass, polaznici su se uspješno registrirali i izradili potrebne dokumente za Erasmus razmjenu. Ugovori su popunjeni sa svim potrebnim podatcima i potom potpisani. Tako su učenici odradili osnovu koja im je potrebna kako bi se uspješno nosili s administrativnim aspektima odlaska na razmjenu.

Potom druga radionica, posvećena financijskoj pismenosti, istaknula se kao ključna u pripremi za Erasmus iskustvo. Sudionici su dobili duboki uvid u sve aspekte troškova koje nosi boravak u inozemstvu, uključujući smještaj, prijevozne karte te troškove prehrane. Kroz detaljno analiziranje cijena smještaja, mogućnosti prijevoza te lokalnih opcija za obroke uz prateće cijene, omogućeno im je stvaranje jasnog financijskog plana prilagođenog njihovim potrebama. Ovaj pristup omogućio je učenicima prepoznati potencijalne troškove i pravilno rasporediti sredstva. Nadamo se da će tako svi učenici izbjeći financijske prepreke i da neće biti većih financijskih odskakanja.

Ove radionice nisu samo prilika za stjecanje korisnih vještina i znanja, već i za stvaranje zajedništva među budućim sudionicima Erasmus programa. Sudjelovanjem i aktivnim doprinosom ovim radionicama, učenici su pokazali svoju predanost i spremnost za nezaboravnu avanturu koja ih čeka.

Vidno je da je Erasmus iskustvo započelo već sada, dobrim planiranjem i pripremom!

Galerija slika