silvio-puljić-diseminacija

IZVJEŠTAJ O ODRŽANOJ DISEMINACIJI

DISEMINACIJA ERASMUS + KA1 MOBILNOSTI U SVRHU TEČAJA I OSPOSOBLJAVANJA broj projekta 2023-1-HR01-KA121-VET-000123778

Po primitku potvrde o dodjeli Erasmus+ KA1 akreditacije našoj školi od strane Ampeu | Agencija za mobilnost i programe EU naš nastavnik arhitekt Silvio Puljić odabrao je tečaj koji bi mu koristio u daljnjem profesionalnom razvoju te osuvremenjivanju našeg programa za zanimanje dizajner unutrašnje arhitekture.

Nastavnik se Odlučio za edukaciju “FCL Summer academy” naziva “Poticanje kreativnosti i inovativnosti u mojoj učionici”. Mjesto edukacije je bio Bruxelles, Belgija, u periodu 3. – 7. srpnja 2023 ( uz 2 dana putovanja).

Ova edukacija omogućila je sudionicima da osvijeste kako poticati kreativnost kod učenika i kako kreativno podučavati. Edukacija se održala u “Učionici budućnosti” koja omogućuje korištenje novih alata i tehnologija. Koristio se široki raspon IKT alata i strategija, kao što su kreiranje sadržaja, digitalno pripovijedanje, obrnuta učionica, umjetna inteligencija, proširena stvarnost i priređivanje sadržaja.

Sudionici su kreirali sadržaje koristeći širok raspon medijskih alata te iskusili različita edukacijska okruženja, uključujući učenje na otvorenom i učenje na daljinu. Učilo se i o novim načinima vrednovanja. Ciljna skupina bili su nastavnici koji žele kreirati inovativne obrazovne sadržaje i povezati se s kolegama iz različitih dijelova Europe koji dijele iste vrijednosti po pitanju osuvremenjivanja odgojno-obrazovnog procesa. To je bila edukacija koja osnažuje nastavnike koji žele njegovati inovativni način razmišljanja, a sve u svrhu poticanja radosti učenja.

Sa svim aktivnostima i ishodima edukacije naš nastavnik Silvio Puljić upoznao je kolege u okviru sjednice Nastavničkog vijeća održane 9.11.2023.