Banner izradila Antonia Dragošević

Promocija školskog lista Slog

U četvrtak, 9. ožujka 2023. u knjižnici Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju – Split održana je promocija školskog lista Slog. Na promociji su sudjelovali svi članovi redakcije lista, nastavnici suradnici te učenici prvih i drugih razreda. Program promocije otvorila je profesorica Vedrana Šolić, jedna od mentorica novinarske družine koja je pozdravila sve prisutne te zahvalila svima što su došli obilježiti ovaj događaj. Za vrijeme promocije prisutni su pratili i projekciju lista koju je pripremio profesor Edi Murgić zaslužan za grafičko oblikovanje lista.

Ravnateljica škole, profesorica Sela Tecilazić upoznala je prisutne s temom broja VJEŠTINE. Objasnila je kako nam se tema sama nametnula. Naime, Europska unija ovu godinu proglasila je „godinom vještina“, a kako smo strukovna škola koja pokriva više sektora (grafiku, umjetnost, održivi razvoj, graditeljstvo), tema nam je bliska i imali smo puno toga o njoj reći. Ravnateljica od prvih brojeva sudjeluje u izradi lista, članica je Županijskog povjerenstva za školske listove te je naglasila sve one pozitivne faktore koji su doveli do toga da ovaj list bude prepoznat kao najbolji u Županiji, a onaj lanjski i kao jedan od najboljih na Državnoj smotri – Lidrano.

Nakon ravnateljice, naša glavna urednica – učenica Karmen Penga govorila je o svojim iskustvima „šefovanja“ velikoj redakciji te je pozvala učenike prvih i drugih razreda da se pridruže izradi sljedećih brojeva. O iskustvima radijskog voditeljstva govorio je učenik Dražen Bošnjak.
Škola tradicionalno izlaže učeničke radove iz područja umjetnosti i grafike. Profesorica Tanja Ukas istaknula je kako su izložbe svake godine sve posjećenije, a jako je važna i činjenica da su one organizirane u javnim prostorima (gradskim galerijama).

Svoje minute na promociji imali su i učenici volonteri pod vodstvom profesorica – Darije Čerdić Vukušić i Ane Topić.

Velika vijest za školu je da smo dobili Erasmus akreditaciju u području strukovnog obrazovanja. S važnošću akreditacije te dobrobitima koje ona nosi za učenike i školu, općenito, upoznala nas je profesorica Marijela Gulin – naša dugogodišnja ambasadorica u projektu Škola ambasador europskog parlamenta.

Uslijedilo je čitanje literarnih uradaka koji su izašli u školskom listu ove godine, a školski listovi podijeljeni su svima onima koji ga još nisu dobili.

U galeriji pogledajte fotografije s promocije, a školski list možete pregledati klikom na ovu poveznicu.