Banner 1400x580px

Tradicionalna prodajna izložba učeničkih radova

I ove godine, povodom Božića, u atriju škole postavili smo našu tradicionalnu prodajnu izložbu učeničkih radova. Umjetnički smjerovi –  dizajneri unutrašnje arhitekture, aranžersko scenografski dizajner i dizajnera metala pokazali su radove nastale u prethodnom periodu. Prilog o izložbi emitiran je HRT, direktnim javljanjem u emisiju Dobro jutro, Hrvatska. Ravnateljica, nastavnici i učenici predstavili su zanimljivu izložbu te govorili o svom radu.

Juraj Krstinić, nastavnik stručnih predmeta, govorio je kako nastaje unikatni namještaj kroz proces promišljanja, dizajniranja prema ergonomskim principima, izrade prototipa i krojne liste, te konačnog produkta koji je potpuni ručni rad. Težište rada je u promišljanju, inovativnosti i autentičnosti.  Profesorica Antonela Zagorac predstavila je radove i učenike dizajna metala čiji uradci traže posebnu vrstu preciznosti i smisla za metal kao dizajnerski materijal. Učenici su pokazali slike u emailu, posebno seriju koja je nastala kao homage splitskom umjetniku Vasku Lipovcu.

Profesorica Tanja Ukas  predstavila je učenike i radove smjera aranžersko scenografski dizajn kroz skladno i suvremeno uređen prostor školskog atrija za Božić i Novu godinu. Elegantni bor koji svojim dizajnom najavljuje nadolazeću proslave 30 godina škole, originalni adventski vijenac, a posebno inovativan izložak ove godine je veliki okvir s hologramskim tilom koji je potpuno animirao atrij! Profesorica se zahvalila našem donatoru gospodinu Dejanu Brckoviću iz firme Proteam /moderne tehnologije/ iz Zagreba koji nam je poklonio hologramski til te omogućio da škola pokaže najsuvremenije tehnologije u području virtualne scenografije.
3D video uratke priredili su prof. Jure Knezović, koji je snimio učenički rad, maketu jaslica i pripremio je za projekciju kao i ostale uratke učenika i njihovih mentora – Frane Šituma, Tanje Ukas  i Nikoline Smilović.

Konačno, izložba, baneri i svi naši izlošci praćeni su izvrsnim dizajnom plakata i opisom koji je napravio profesor Edi Murgić. Ravnateljica Sela Tecilazić  istaknula je da je ponosna i na učenike i  na profesore koji znaju ovako visoku kvalitetu u dizajnu provesti u nastavi.

Galerija slika izloženih učeničkih radova