WORLD SKILLS CROATIA naslvona

WORLD SKILLS CROATIA – drugo mjesto na Državnom natjecanju

Državno natjecanje u ovom obliku održava se od 2019. godine. Prošlogodišnji WSC nije održan zbog pandemije Covid 19, ali organizacijski odbor je zaključio, nakon dugo premišljanja, da je natjecanje uživo ipak najbolji način provjere znanja i vještina u ovim disciplinama.
Kako bi došli na WSC koji se održavao na velesajmu od 11.-13. svibnja 2021., učenici su odmjeravali snage na školskim i međužupanijskim natjecanjima.
Grafička tehnologija i audiovizualno oblikovanje mali su sektor čiji učenici su plasman na državno natjecanje izborili sudjelovanjem na izlučnim školskim natjecanjima. Ove godine, naš učenik Vlado Bjeliš iz g3b razreda, smjera grafički tehničar pripreme, sudjelovao je na natjecanju u grafičkoj tehnologiji i dizajnu. Svoje znanje i vještine pokazao je u nadmetanju s učenicima iz Rijeke, Zagreba, Zadra, Zaboka. Osvojivši drugo mjesto na Državnom natjecanju pokazao je znanje i vještine i sve to pod mentorstvom prof. Edija Murgića.

Sama organizacija WSC natjecanja opsežan je projekt koji se odvija po uzoru na World skills Europe i Word Skills competition. Dokumentacija i zadaci spremaju se mjesecima unaprijed kako bi svi natjecatelji imali jednake uvjete i jednake upute prema kojima se pripremaju za izlučna natjecanja.
Našem učeniku i njegovom mentoru čestitamo na postignuću posebno u ovim uvjetima kada se bilo iznimno teško pripremati jer je dio nastave bio na daljinu.

Teodora Grgić Jeličić