edit

Na ovogodišnjem EDIT CodeSchoolu web programeri nagrađeni dvostrukim trećim mjestom

Prije četiri godine Splitsko-dalmatinska županija pokrenula je projekt EDIT CodeSchool, najveću školu programiranja u Hrvatskoj, s ciljem razvoja IT sektora.
Tijekom školske godine 2020./2021., četvrtu generaciju EDIT CodeSchoola pohađali su učenici 11 osnovnih i 15 srednjih škola iz devet gradova i općina s područja Splitsko-dalmatinske županije.
Ovim programom učenicima je omogućeno da se susretnu s programiranjem, te da im se nakon prolaska kroz sve tri kategorije – osnovnog, srednjeg i naprednog EDIT tečaja otvori prilika mogućnosti zaposlenja u svjetski najperspektivnijoj IT grani.

Ove godine ni sama pandemija koronavirusa nije spriječila marljive umove da svoje projekte uspješno realiziraju u vremenu „novog normalnog“.
Svaki tjedan redovito su se održavala online predavanja i mentoriranja putem Teams platforme. Tako je preko 100 učenica i učenika zajedno sa svojim mentorima stiglo je do finalnog dijela natjecanja s više od 40 predanih završnih radova na temu Digitalizacija.

Učenicima s najboljim radovima uručene su nagrade kao kruna njihove marljivosti, zalaganja, truda i kreativnosti. Među nagrađenima, odabrani su i projekti naših učenika polaznika smjera web programer.

U prvoj kategoriji “Osnovni tečaj HTML-a, CSS-a i osnova JS-a” treće mjesto osvojio je rad Šah učenica prvog razreda smjera web programera Nikoline Vulić i Nore Soldo pod mentorstvom Nikoline Smilović.

U drugoj kategoriji “Srednji tečaj JS-a” treće mjesto je pripalo učenicima trećeg razreda smjera web programer Mateu Juginović i Nikolini Reić za rad CroatiaEvents pod vodstvom Nikoline Smilović.

Čestitamo nagrađenim učenicima te dogodine očekujemo njihov još bolji rezultat u kategorijama višeg stupnja.