Smotra učenika odjela za dizajn keramike 2020. on-line sudjelovanje

keramika

Pozivaju se učenici 3. i 4. razreda da se prijave na Smotra učenika odjela za dizajn keramike 2020.

Prijave se upućuju profesorici:
Ivana Pavić, akad. kiparica, prof. – Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju, Split, culakis@gmail.com

 

Tema ovogodišnje smotre: ASIMETRIČNA FORMA (slobodan odabir)

Dozvoljene tehnike i metode oblikovanja: sve prema planu i programu iz nastavnog predmeta Keramičko modeliranje (slobodno oblikovanje valjčićima, plohama, utiskivanjem..)

Materijali: sve vrste gline za ručno oblikovanje i crna engoba.

Veličina rada: visina od 20 – 30 cm, prema osobnom odabiru.

 

Vremenik:

1. Zainteresirani učenici samostalno razrađuju skicu u 3D formatu te idejna rješenja (skice zadane teme u prostoru gdje je vidljiv prikaz volumena, obrade površine i dekoracije), koje prijavljuju do 02. studenog 2020. navedenim profesoricama iz svoje škole isključivo na njihove emailove.

2. Nakon uspješne prijave odabire se 5 najboljih rješenja u svakoj školi. Tim učenicima dodjeljuje se glina i engoba za realizaciju ideje u materijalu isključivo samostalnim radom. Završeni suhi rad u volumenu i dekoraciji fotografira se pod kutom od 45 stupnjeva, sprijeda i odostraga, a fotografije se šalju profesoricama na njihov email. Rok za predaju takvog rada je 30.11.2020.

3. Fotografije gotovih radova prosljeđuju se žiriju, koji će proglasiti najbolja ostvarenja (prva tri mjesta). Žiri će sačinjavati osobe izvan obrazovnih ustanova, profesionalci koji se bave umjetničkom keramikom.

4. Nakon predaje fotografija radovi se, dopuste li epidemiološke mjere, donose u školu na pečenje i glaziranje radi organiziranja izložbe u javnim prostorima. Izvedeni radovi bit će predstavljeni na online izložbi.

5. Početak objave poziva je 19. 10. 2020.