naslovna_vecer_matematike

Zlatna večer matematike

U utorak, 3. prosinca se održavala zlatna večer matematike u gradskoj vijećnici grada Splita. U projektu su sudjelovala četiri dječja vrtića, dvanaest osnovnih i 8 srednjih škola, među kojima je i naša.

Program je sadržavao više od 30 različitih aktivnosti za mlade čija je svrha poticanje interesa za matematiku i kemiju. Čak je bilo i nekoliko “Escape roomova” na događaju, te su se oni natjecateljskog duha mogli iskušati u natjecanju iz klasične igre Sudoku! Među svim tim prezentacijama i radionicama se našao i štand naše škole. Učenici Stipe Ikanović (g1M), Lea Jukić i Gea Glavan (g2M), Marita Batalić, Filomena Ercegović, Marijana Grbeša i Paula Jajac (2G) i Manuela Buzov (g3M), pod vodstvom mentorica Biljane Krstulović i Darije Ćerdić Vukušić pripremili su impresivan interaktivni štand koji je bio popularan među posjetiteljima. Napravili su modele molekula grafita i dijamanta, te su bojali sol da dokažu da i u kemiji ima element umjetnosti. Na izlogu su također bili raznoliki minerali, primjer kristalizirane soli te nekoliko plakata na istu temu.

Za kraj, posjetitelji našeg štanda su imali priliku riješiti kviz i time utvrditi svoje novostečeno znanje. Ovogodišnji sajam matematike i kemije je bio više nego uspješan. Željno iščekujemo iduću godinu, te se nadamo da ćete nam se pridružiti!