TDU3657

OpenCoffe: Predstavljanje Nanobita

Prošli tjedan prisustvovali smo zadnjem predavanju Open Cooffe meetupa  u ovoj 2019. godini. Open Coffe u ovoj godini zaključio je Alan Sumina, suosnivač i suvlasnik Nanobita, jedne od najuspješnijih domaćih tehnoloških tvrtki.

Nanobit tvrtka u svijetu je poznata po nekoliko igara zahvaljujući kojima je Nanobit osvojio prestižne nagrade, među koje se ubrajaju EY Poduzetnik godine, Zlatni ključ za najboljeg izvoznika, Deloitte Fast 50, Zlatna Bilanca itd.

Učenici smjera web programer u pratnji profesorice Nikoline Smilović bili su jedni od aktivnih slušača tog predavanja. Osim nas srednjoškolaca bilo je tu i studenata, mladih koji još traže svoj posao iz snova, ali i uspješnih poslovnih ljudi, koji uvijek rado poslušaju poslovne priče inspirativnih poduzetnika.

Svaki početak je težak, tako Nanobit nakon dužeg vremena ostvaruje svoj prvi skok i prvi milijun dolara zahvaljujući aplikaciji Tap&Track, pomoću koje su korisnicima savjetovali kako držati dijetu i zdravo živjeti. Međutim, 2012. prihodi su im počeli stagnirati i morali su nešto promijeniti. Tako su se okušali u novom do tad njima nepoznatom području: gamingu.

Prve dvije igrice pokazale su se neuspješnima, međutim daljnjim ulaganjem u nove igre postižu uspjeh. Najuspješnijim igricama pokazale su se one koje su primarno ciljale na žensku populaciju.

Danas Nanobit zapošljava više od 120 ljudi, među kojima ima i stručnjaka različitih profila iz cijelog svijeta. S obzirom na našu izrazitu aktivnost i hrpu pitanja, imamo čast da kroz iduće polugodište odemo u Zagreb u posjet Nanobitu :)