Posjet Dnevnom centru Firule, COO Juraj Bonači

Učenici naše škole su zajedno s psihologinjom posjetili Dnevni centar Firule, COO Juraj Bonači. Psihologinja je dogovorila posjet kojemu su se pridružili učenici iz g1.c, g1.m, g2.m i 3.a razreda. Zaposlenici Centra su nas upoznali s ustrojem i načinom rada te nas proveli kroz svoje prostore i radionice. Bili smo ugodno iznenađeni kada smo vidjeli što su sve korisnici Centra izradili. U sklopu Centra postoji nekoliko radionica kao što su informatička, likovna, tkalačka u kojima voditelj radionice s korisnicima svakodnevno radi te im pomaže u izradi tapeta, slika izrađenih od tkanine, kamenčića, ocrtavanju torba, jastuka, šivanju, izrađivanju predmeta od keramike i slično. Čitav prostor oplemenili su  stvarima koje su sami izradili.
Kako bismo ih razveselili, donijeli smo im slatkiša, ali ono što ih je najviše razveselilo, bilo je naše druženje. Podijelili smo se u radionice, upoznali korisnike, družili se s njima, razgovarali te su nam pokazali kako rade. Podučili su nas izradi tapeta, slaganju kamenčića u sliku i sl. Bili smo oduševljeni raznolikošću i kvalitetom proizvoda koji izrađuju, ali i radošću koju pokazuju i bliskim odnosom koji odmah stvaraju. I nama i njima je jutro prošlo u tren te smo im obećali ponovni posjet i druženje.
Ako se želiš pridružiti našim volonterima u posjetu Centru za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ ili nekim drugim udrugama i domovima koje planiramo posjetiti, slobodno se javi školskoj psihologinji. Ako nam se pridružiš, sigurno će i tvoji dojmovi biti pozitivni kao i učenicima koji već volontiraju.

Galerija slika