revija

Proslavimo život

Rado smo se odazvali ideji novinara HRT-a Šime Kovačevića, bivšeg učenika naše škole, da u školskom atriju organiziramo događanje koje ujedinjuje našu tradicionalnu božićnu izložbu kojom se predstavljaju naši odjeli umjetnosti i dizajna s njegovom modnom revijom, pod zajedničkim nazivom PROSLAVIMO ŽIVOT!

Vrijeme adventa čudesno je doba u kojem se više nego obično družimo, surađujemo, pomažemo i vjerujemo u bolju i ljepšu budućnost.

18. prosinca je jedan od takvih dana – Šime ga je posvetio svojoj sestri koja je izgubila borbu s karcinomom, ali to je i dan kad je osnovan registar darivatelja koštane srži i matica ŽELIM ŽIVOT i Zaklada Ana Rukavina.

Istog su dana učenici i profesori izašli na Rivu i priključili se dobrotvornoj akciji A DI SI TI, koju organizira udruga MOST, namijenjenoj splitskim beskućnicima. Učenici i profesori su zadnji mjesec vrijedno i izvannastavno izrađivali rukotvorine koje su danas prodavali i prikupili značajna sredstva za obnovu prostorija beskućnika. Nije potrebno naglasiti koliko je takav rad s učenicima važan za odgoj. Svima im se ovom prigodom zahvaljujem.

Naša škola je prepoznata u zajednici kao otvorena za suradnju i volontiranje. Imamo VOLONTERSKI KLUB koji organizira učenike svih naših zanimanja koji u realnom vremenu, kroz konkretne poslove, pomažu potrebitima.

Večerašnje događanje dio je projekta Centra izvrsnosti CIMAJ u kojeg je uključena naša škola i koji za cilj ima promicanje medijske kulture i uspostave medijske vidljivost svih pozitivnih i plemenitih vrednota i sadržaja između škole i zajednice. Jedan od takvih događaja upravo je večerašnji! Naši „CIMAŠI“ su tu s nama, svojim profesorima, oni snimaju, informiraju i medijski produciraju!

Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju jedina u Županiji obrazuje medijske tehničare i web dizajnere pa je Hrvatska radiotelevizija imala potrebu potpisati ugovor o suradnji koji će unaprijediti naše nastavne sadržaje i praksu. Večeras su naši učenici na praksi sa snimateljima i novinarima.

Reviju nose, uz Šimine prijatelje, i naši učenici i profesori i time doprinosimo ideji koja nas je okupila.

Srdačno čestitam svestranom Šimi Kovačeviću na uspješnom događaju, njegovim kreacijama i trudu, a svim uzvanicima ovog događanja, u ime djelatnika Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju želim sretan, blagoslovljen i čudesan Božić i sretnu novu 2023. godinu!

Ravnateljica
Sela Tecilazić, dipl.ing.arh.

Galerija slika