72_sata_bez_kompromisa

I pod maskama činiti dobro…

Učenici naše škole odazvali su se i ove godine akciji 72h bez kompromisa. Slijede dojmovi učenice Lucije Grubić i bivše učenice naše škole Dore Marinković, koja i dalje rado volontira. Dobre navike ostaju!

Dodijeljeni smo akciji pod brojem 54 i tako je nas 7 volontera s koordinatorom Josipom Gotovcem 16.10.2020. stupilo pred zgradu sa informacijom da imamo obojati stan i očistiti isti, a pozadinsku
priču nismo znali. Dva dana smo proveli temeljno čisteći stan, obnavljajući zidove, znojeći se… te je stan na kraju izgledao kao skroz druga lokacija. U međuvremenu smo upoznali vlasnika stana koji ima dugogodišnju povijest borbi sa PTSP-om, ovisnostima i unutarnjim sukobima. On je samo jedan od mnogih slučajeva, ali osmijeh i zahvalnost koja se vidi na osobi je nešto nevjerojatno i vrijedno tog rada.

Iz ovog sam naučila da moram biti još zahvalnija na svemu što imam jer neki ljudi nemaju ni ono najosnovnije za život. Nastavila sam volontirati i nakon škole jer volim pomagati i to mi nosi sreću i pridonosi osjećaju mira te zahvalnosti. Svi bi se trebali iskušati u volontiranju da shvate koliko njihovih par sati pomaganja mogu pridonijeti društvu te usrećiti potrebite.

Lucija Grubić g4m i Dora Marinković, bivša učenica škole