pojacaj_volontiranje

Javno predstavljanje projekta VolOn – pojačaj volontiranje!

U četvrtak, 14. prosinca 2017. godine održano je javno predstavljanje projekta VolON – pojačaj volontiranje! u Splitu.

Cilj projekta je razviti i provesti kvalitetne i održive programe školskog volontiranja i odgoja za volontiranje u partnerskim odgojno – obrazovnim institucijama putem osnivanja školskih volonterskih klubova. Izraženo u brojkama: projektom VolON u četiri će se hrvatska grada okupiti 120 učenika volontera te ostvariti 7200 volonterskih sati.

Predstavljanje u Splitu održano je u prostorima knjižnice triju škola koje sudjeluju u projektu: Prirodoslovne tehničke škole – Split, Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju – Split te Graditeljsko-geodetske tehničke škole Split. Sve okupljene uvodno su pozdravili ravnatelji škola: Marija Pustak, Ivan Kovačević i Filip Relja.

Profesori koordinatori projekta za tri splitske škole: Marija Kapović, Matija Zekić Dragun, Ana Nikolić, Sandra Bešker, Silvio Puljić i Ana Topić, predstavili su se svima okupljenima te najavili pokretanje školskih volonterskih klubova u sljedećem polugodištu. Pozvali su učenike i kolege profesore da se uključe u projekt te istaknuli kako volontiranje zapravo najviše daje upravo onima koji volontiraju.

skac_st_01