NAGRADA

Svečana dodjela Državne nagrade za volontiranje

Na Međunarodni dan volontera 5. prosinca održana je Svečana sjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva te dodjela Državne nagrade za volontiranje kao najviše priznanje što ga Republika Hrvatska dodjeljuje za volontiranje, doprinos u promicanju volonterstva i druge volonterske aktivnosti.Potaknuti učestalom suradnjom i brojnim volonterskim aktivnostima koje su učenici Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju proveli, COO „Juraj Bonači“  je našu školu predložio kao kandidata u kategoriji pravne osobe za dodjelu Državne nagrade za volontiranje za razdoblje od 1. listopada 2012.  do  1. listopada 2013.

Od brojnih prijavljenih ustanova iz čitave Hrvatske, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split je ušla u uži krug od četiri ustanove koje su u Hrvatskoj najaktivnije u volonterskim aktivnostima i najzaslužnije za razvoj volonterstva.

Na dodjeli koja je održana u Banskim dvorima sudjelovala je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić te predsjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva Lejla Šehić Relić. Na Svečanu sjednicu su pozvani i predstavnici naše škole te su imali priliku prisustvovati dodjeli nagrade te upoznati ovogodišnje najaktivnije volontere iz čitave Hrvatske.

U kategoriji fizička osoba, dobitnik nagrade je Lav Ulični iz Slavonskog Broda, za svoj volonterski angažman na Odsjeku za onkologiju i hematologiju Internog odjela Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu, a u kategoriji pravne osobe-organizatora volontiranja dobitnik nagrade je Fakultet organizacije i informatike Varaždin, u čijim je volonterskim aktivnostima od listopada 2012. do listopada 2013. godine sudjelovalo 68 volontera, te je ostvareno 849 volonterskih sati.

Čestitamo svim volonterima !

Galerija slika