picaso

Natječaj za vizualne radove – Picasso

Povodom Međunarodnog Dana muzeja, 18.5.2013. godine, u foajeu Galerije Klovićevi dvori sudjelovali smo u otvorenju izložbe odabranih radova osnovnih i srednjih škola, sudionica na natječaju za vizualne radove povodom izložbe Pabla Picassa na temu ”Nedjelja”.Tom prigodom dodijeljene su nagrade za najbolje radove. Naši učenici 3.b razreda Mateo Curić, Ivana Ivišić, Petar Pavić i Mara Ujević (smjer dizajn metala) s mentoricom Tinom Divić osvojili su 3. nagradu za grupni rad naziva “Obiteljski ručak”, dizajn utilitarnog objekta.

Ovaj natječaj je pilot projekt koji stavlja naglasak na odgojni aspekt nastave likovne kulture te na sublimativni čin vizualnog izražavanja. Za razliku od uobičajenih natječaja u kojima se stavlja naglasak na formalna rješenja, ovdje su se radovi procjenjivali prema odnosu ideje i forme tj. prema nalaženju odgovarajuće forme za unutrašnji sadržaj.

Uz izložbu odabranih radova održala se dramska predstava ”Tišina, umjetnik stvara”, dječjeg vrtića Maksimir  i modna revija pod nazivom “Etna Maar, 8 Dora i klavir”, modnog studija Etna Maar. Cijeli projekt je bio u organizaciji Galerije Klovićevi dvori i podržan je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Agencije za odgoj i obrazovanje. Voditeljica programa je bila Liljana Velkovski, viša muzejska pedagoginja. Na samo događanje i dodjelu nagrada otputovale su učenice Ivana Ivišić i Mara Ujević uz pratnju prof. Tine Divić. Za nagradu smo dobili plakate izložbe, suvenire, pohvalnice i zahvalnice za sudjelovanje.

Čestitke našim dizajnerima!

Galerija slika,