15. Državno natjecanje – izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK 2013.

 15. Državno natjecanje – izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna održala se u školi domaćinu  – Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u  Zagrebu od 29. do 30. travnja 2013.gPrvi dan je održano natjecanje – radionica pod vodstvom prof. Ivana Doroghyja sa Arhitektonskog fakulteta / Studij dizajna, Zagreb. Tema je bila “ Vizualna interpretacija literarnog sadržaja” (odlomak iz knjige R. Bacha “Galeb Jonathan Livingston”) ,a sudjelovali su naši učenici: Silvestra Vrdoljak (aranžersko-scenografski dizajn, 3.b, mentorica Tanja Ukas, prof.) i Rafael Katavić (dizajn metala, 4.b, mentorica Tina Divić, prof.) ,te  još 15 učenika srednjih škola.

Sutradan nakon razgleda centra grada i posjeti izložbe Pabla Picassa u Galeriji Klovićevi dvori, u školi domaćinu smo nazočili dodjeli nagrada Državnog povjerenstva u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Agencije za odgoj i obrazovanje.

U kategoriji Srednjih škola s programom likovnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna na temu:” Protok energija”, naš učenik Rafael Katavić je osvojio i podijelio drugu generacijsku nagradu Državnog povjerenstva.

Prigodni poklon, pohvalnicu i zahvalnicu njemu i mentorici Tini Divić uručio je ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović.

Izložbu nagrađenih i pozvanih učenika na natjecanje otvorila je ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, akademska kiparica Marija Krstić – Lukač. Izložba se održava u Izložbenom salonu “Izidor Kršnjavi”, u sklopu škole domaćina, od 30. travnja do 6. svibnja 2013.g.

Čestitamo na osvojenoj nagradi !