pretezno glava

Prezentacija projekta ’’Pretežno vedro’’

U gradskoj knjižnici Marka Marulića, a u povodu obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja, predstavljen je projekt ’’Pretežno vedro’’.Nositelj projekta je Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Županijskog nastavnog zavoda za javno zdravstvo, a u njemu je sudjelovalo kroz 2011. i 2012. godinu 555 učenika osnovnih i srednjih škola, studenata, kao i 1274 mladih te 204 djelatnika različitih institucija.

Sudjelovali su Dječji dom ”Maestral”, podružnica Miljenko i Dobrila – Kaštel Lukšić, OŠ ”Stobreč” – Stobreč, OŠ ”Stjepan Ivičević” – Makarska, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju – Split.

Cilj projekta je potaknuti mlade na prepoznavanje i iskazivanje svojih osjećaja na različite načine i kroz kanale bliske njima i njihovoj generaciji.
Tako su učenici OŠ ”Stobreč” na 40 jezika kazali ”volim te”, dok su učenici OŠ ”Stjepan Ivičević” glazbom pokazali svoje osjećaje.

Učenici naše škole su izveli zanimljiv performans  ”I GOTTA FEELING” u kojem su kroz maske iskazali svoje osjećaje. Maske su izradili učenici umjetničkih zanimanja (dizajner unutrašnje arhitekture, dizajner keramike, dizajner metala i aranžersko scenografski dizajner ) koristeći različite materijale.

Prezentacija je privukla veliki broj gledatelja, mahom mladih osoba, na veliku sreću sudionika kao i organizatora.

Galerija slika

no images were found