dom

Volontiraj, budi promjena!

Hrvatska mreža volonterskih centara drugi je put organizirala kampanju pod nazivom “Hrvatska volontira!”, kojom se željelo ukazati na važnost volontiranja u razvoju suvremenog demokratskog društva, u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos društvu u kojem se takav doprinos cijeni.
Stoga je u petak, 21. rujna na Međunarodni dan mira, veliki broj pojedinaca, udruga, institucija, ali i tvrtki, različitim javnim akcijama u svojim zajednicama promoviralo volontiranje.
Tako je Udruga “Mi” prikupljala plastične vrećice za udrugu “Prospero” iz Gračaca, Centar za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači” u svojem je dnevnom centru “Firule” uređivao zelene površine oko ustanove.Udruga osoba s cerebralnom paralizom “Srce” održala je glazbenu radionicu, Liga za prevenciju ovisnosti dijelila je promotivne materijale, Centar “Zlatno doba” održao je sat zdravstveno-rekreativne gimnastike, ali i besplatno mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi, Katolička udruga Lovret posjetila je svoje starije članova, Udruga volontera za podršku svjedocima i žrtvama predstavila je svoj rad na Rivi, a Gradska knjižnica Marka Marulića organizirala je druženja volontera i sudionika radionica u sklopu programa ”Ljeto u knjižnici 2012.” uz podjelu zahvalnica volonterima.
I mi smo se pridružili kampanji s volonterima naše škole u pratnji psihologinje Nataše Burilović. Kako je protekao njihov volonterski susret  opisala nam je učenica g3.m razreda Bruna Brakus

,,U petak, 21. Rujna, mi, cure iz g3.m u pratnji psihologice škole, volontirale smo u Domu za starije i nemoćne “Lovret”.
S časnom sestrom prošetale smo prekrasnim parkom kojim je dom okružen, omiljenim mjestom šetnje i susreta korisnika Doma u čijoj je oazi smještena mala kapelica posvećena Gospi Lurdskoj.
Nakon ugodne šetnje parkom krenuli smo prema gradu. Svaka cura pod ruku je uzela jednu baku da joj bude pri pomoći ako zatreba. Prošetale smo se rivom i zaustavile na malom sajmu volontera koji su izlagali svoje radove. Nakon toga smo sve zajedno otišle na piće uz koje smo se bolje upoznale i slušale njihove životne priče. Otpratile smo ih do Doma te se uz ugodan razgovor oprosile.’’

Nadamo se da će biti još ovakvih hvale vrijednih akcija koje će potaknuti i druge
da se odazovu i počnu volontirati kako bi volontiranje postalo sastavni dio života
ovog našeg prekrasnog grada i ovih naših divnih ljudi.

Galerija slika