brac_naslovna

Studijsko putovanje na Brač

U srijedu su učenici iz Deltion Collegea iz Nizozemske proveli dan na otoku Braču, zajedno s domaćinima iz Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju. Ova posjeta bila je dio Erasmus projekta, a naglasak je bio na upoznavanju s bogatom kulturnom i arhitektonskom baštinom Dalmacije.

Prva stanica bio je posjet Klesarskoj školi u Pučišćima, poznatoj po svojoj tradiciji obrade bračkog kamena. Učenici su se upoznali s tehnikama klesanja, što im je pružilo uvid u važnost kamena u dalmatinskoj arhitekturi i kulturi.

U sklopu studijskog putovanja, učenici usmjerenja Dizajner unutrašnje arhitekture obišli su tradicionalnu kamenu kuću, koja će poslužiti kao inspiracija za njihov projektni zadatak. Oni će raditi na uređenju unutarnjeg prostora kuće kao galerije za slike, dok će se u dvoru i vrtu postavljati skulpture, čime će se prostor obogatiti umjetničkim i tradicijskim elementima.

Nakon ručka u Pučišćima, grupa je nastavila izlet u Bol, gdje su uživali na plaži Zlatni rat. U poslijepodnevnim satima posjetili su Galeriju Malih formata i Galeriju Dešković, koje su im pružile dodatnu umjetničku inspiraciju za daljnji rad.

Dan je završio povratkom trajektom u Split, nakon opuštajućeg i inspirativnog dana na Braču.

Galerija slika