slovenija celje posjeta

ŠOLSKI CENTAR CELJE – PRAĆENJE RADA / JOB SHADOWING

U ŠKOLI ZA DIZAJN, GRAFIKU I ODRŽIVU GRADNJU – SPLIT
08.05.2024. – 09.05.2024.

Ravnatelj Arnold Ledl i profesorice stručnih graditeljskih predmeta Klavdija Kopša Kaljun i Marjeta Petriček sudjelovali su od 8. do 9. svibnja 2024. na job shadowing u našoj školi kroz program Erasmus+ koji je namijenjen razmjeni nastavnika i praćenju rada škola u inozemstvu.

Nakon pozdravne riječi ravnateljice Sele Tecilazić i prezentacije prof Marijele Gulin o školi, otišli smo u obilazak školskih radionica gdje su kolege dobile uvid u praktičnu nastavu keramičara, zidara i montera suhe gradnje s nastavnicima Leom Piscem, Marinom Bakovićem i Ninom Tucakom. Potom su posjetili praktičnu nastavu dizajna interijera, vidjeli izradu predmeta od emajliranog metala, keramike i stakla te radionicu unikatnog namještaja. Nakon obilaska radionica, prof Alemke Babić je održala prezentaciju o trogodišnjim građevinskim smjerovima.

Na satu, kod prof.Kornelije Sekelez , učenici smjera unutarnje arhitekture govorili su o zelenim krovovima, a prof Ines Topić Vuko i učenici eksperimentalnog programa tehničar održivog razvoja su predstavili svoj smjer.

Sljedećeg dana održana je radionica izrade suhozida na Marjanu uz voditelja radionice Filipa Bubala, i profesore Zdravka Bonića i Darije Ćerdić Vukušić gdje su učenici upoznali povijest i prednosti suhozida, a nakon objašnjenja i sami isprobali tehnologiju zidanja. Nakon radionica prof Jelena Botteri i učenici smjera dizajner unutrašnje arhitekture predstavili su smjer dizajner unutrašnje arhitekture.

slovenija celje posjeta
slovenija celje posjeta

Složili smo se s kolegama da su ovakvi posjeti potrebni i poticajni, a razmjena primjera dobre prakse može unaprijediti rad škola, stoga se veselimo daljnjoj suradnji.

Marijela Gulin