projektni_naslovnica

Projektni dan


Dan prije proljetnih praznika a povodom Dana škole, upriličili smo prikaz i presjek važnih događanja u našoj školi. Promocija svih događanja odvijala se u prostorijama školske knjižnice uz moderaciju prof Vedrane Šolić i pozdravnu riječ ravnateljice Sele Tecilazić

Promovirali smo 25. broj školskog lista Slog koji među deset najboljih iz Hrvatske prošao na državnu razinu. Glavna urednica lista, učenica Petra Đirlić govorila je o iskustvu uredničkog rada, a profesor Edi Murgić istaknuo je značaj kontinuiteta i prepoznatljivosti koji list ima upravo zato što izlazi iz škole koja ima grafička zanimanja. Profesorice Sandra Misir i Maja Lelas vodile su tridesetak učenika koji su i ove godine sudjelovali u radu redakcije (od novinskih članaka, fotografija, ilustracija, a na kraju i tiska).

Ovogodišnji Projektni dan imao je za temu Pripovijedanje i kazalište. O projektnom danu koji se ove godine odvija na temu Pripovijedanje i kazalište govorila je profesorica Teodora Grgić Jeličić. Projektni dani događaju se već devet godina i kroz njih se osjeća dinamika i živost školskog života.

Projekni dan je bio i tema izvanredne školske izložbe postavljene u holu škole. Izložbu su priredili učenici i profesori aktiva umjetnosti, a posebno su se istaknuli aranžersko scenografski dizajneri, dizajneri keramike i metala, te radovi učenika grafičke struke. O izlozbi je govorila profesorica Antonela Zagorac

Kao škola ambasador europskog parlamenta surađujemo s informacijskim centrom Splitsko-dalmatinske županije EUROPA DIRECT SPLIT koji informira građane o Europskoj uniji i promiče europske vrijednosti. U njihovoj organizaciji odvijale su se radionice s našim učenicima i gostima iz gimnazije Marko Marulić te Prirodoslovne škole. Posebna zahvala gdji Barbara Govorčin, predstavnica ureda Europa Direct Split kojoj smo zahvalni na pomoći prilikom organizacije ovog događaja.

S nama je bila i profesorica Mirela Grbić, voditeljica Odsjeka za preventivne programe Službe za mentalno zdravlje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo s kojom godinama uspješno surađuju profesori Elza Vukičević i Marko Dragun sa svojim učenicima.

Učenici redovno sudjeluju u izvannastavnim aktivnostima, natjecanjima, Erasmus mobilnostima i konferencijama. Rezultate, dojmove i iskustva čuli smo i od učenika i od njihovih nastavnika. Posebno su dojmljive bile riječi učenice g3P Timee Podrug koja je organizirala lanjsku NEXT konferenciju, bila na Erasmus mobilnosti i o svojim iskustvima pričala zrelo, promišljeno i poticajno za mlađe učenike. Aj Ti konferenciju predstavio je kao organizator naš učenik Viktor Viljac..

Profesorica Nikolina Smilović pohvalila je učenicu g4P, Nikolinu Vulić za izuzetne rezultate na World Skillsu iz područja programiranja. Ove godine, koordinatorica za World Skills bila je profesorica Alemka Babić koja je izvijestila o svim događanjima na tom natjecanju.

O Zlatnoj večeri matematike govorila je profesorica Biljana Krstulović, ali i s ponosom predstavila igru koju su njeni učenici osmislili za projektni dan.
Učenici škole redovno postižu odlične rezultate i na natjecanju iz engleskog jezika. O rezultatima ovogodišnjeg školskog i županijskog natjecanja, izvijestila je profesorica Anita Smolčić.

Važno je napomenuti da su cijelu promociju snimali i fotografirali sami učenici smjera medijski tehničar. Promocija je završila pričom Čudotvorne stube svetog Josipa koju je ispripovijedala vjeroučiteljica Nada Barać. Simbolično, pričom o zaštitniku naše škole krenuli smo u aktivnosti projektnog dana.

Galerija slika