diseminacija_latvija

Izvješće o održanoj diseminaciji o mobilnosti u Latviji

Tijekom prvog polugodišta provedene su tri diseminacije Erasmus+K1 mobilnost u svrhu tečaja i osposobljavanja broj projekta 2023-1-HR01-KA121-VET-00012377

Prvi put smo podijelili primjere dobre prakse u razgovoru sa iskusnim kolegama u Erasmus mobilnostima I to preko facebook streaminga na Lina Edu, provider of Erasmus+ Courses u Splitu 18.studenog. Razgovarali smo važnosti sudjelovanja u Erasmus projektima, stjecanju novih vještina, poticanju cjeloživotnog učenja, te kako bi naše učenike što bolje pripremili za tržište rada, ojačali europsku dimenziju obrazovanja I potakli ih da budu odgovorni i aktivni građani.

https://www.facebook.com/linaeduerasmuscourses/videos/1800030173773703

Na drugoj diseminaciji, 7. studenog, prof Gulin je sudjelovala na video konferenciji o Erasmus mobilnostima i Epas programu sa kolegama iz IV gimnazije Split, Grčke i Litve, gdje je govorila o iskustvu na mobilnosti u Latviji Škola Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola (lmmdv) u Liepaji. Istaknula je kako smo spješno ostvarili sve planirane ishode učenja, naučili čak i više od planiranog te su se ispunila naša očekivanja – bilo je vrlo edukativno i zanimljivo Erasmus+ KA1 iskustvo te kako smo dogovorili i daljnju suradnju.

https://www.facebook.com/photo?fbid=746072420887373&set=pcb.746072480887367

Treća diseminacija je bila na sjednici Nastavničkog vijeća 22. prosinca gdje su Prof Zagorac I Gulin održale prezentaciju o provedenoj mobilnosti u Latviji Škola Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola. Prof Gulin je govorila o ustroju škole, organizaciji nastave u Liepaji, povezanosti tradicionalnih obrta, škole i zajednice, a prof Zagorac o samoj nastavi I provedenim aktivnosti te ostvarenosti planiranih ishoda. Također su podijelile iskustva učenika , njihove interakcije ,te uočavanje i prihvaćanje različitosti .Prezentacija je potaknula razgovor među nastavnicima stručnih predmeta o mogućnostima primjene iskustava dobre prakse iz škole u Liepaji i otvorila proctor novim idejama.