natjecanje_tina

Prvo mjesto na World Skills Croatia

Od 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu održava se manifestacija World Skills Croatia po uzoru na World Skills Europe i World Skills. Manifestacija je zamišljena kao natjecanje i ujedno prezentiranje vještina javnosti. Ova godina proglašena je godinom vještina od Europske unije, stoga je i ovo natjecanje promidžba vještina učenika iz cijele države.

Na Velesajmu natjecali su se  učenici praćeni svojim mentorima u raznim disciplinama , pa je od 10.-12. svibnja živahno bilo u paviljonima. Vještine keramičara oblagača, graditelja suhe gradnje, zidara, veterinara, medicinskih sestara, mehaničara, kuhara, slastičara, multimedije, građevinskih tehničara, arhitektonskih tehničara, grafičara, cvjećara, ekonomista, programera i drugih zanimanja prezentirane su u najboljem svjetlu. Natjecanja su pratili i osnovnoškolci kako bi se upoznali s raznim zanimanjima.

Dodatna vrijednost svakoj disciplini je i aktivnost „Isprobaj svoju vještinu“ kako bi  posjetitelji mogli testirati svoje vještine na malim, kratkim i zanimljivim aktivnostima. Izuzetno smo sretni što je ove godine među našim učenicima koji su se natjecali u tri discipline

Učenik Marko Marić iz g4b, grafički tehničar pripreme pod mentorstvom prof. Tine Prug osvojio 1. mjesto u disciplini grafička tehnologija i dizajn.

Marko je pokazao izuzetno znanje i poznavanje tehnologije izrade ambalaže. Svojim radom se izdvojio od ostalih radova zanimljivim dizajnom same ambalaže, a znanje koje je pokazao u tehnologiji izrade donio mu je veliku prednost u odnosu na ostale učenike. Unutar 16 sati rada u tri aktivna dana, trebalo je pokazati organiziranost u radu, znanje, vještine i prezentacijske vještine. Na našeg učenika smo ponosni jer je sve faze natjecanja samouvjereno i suvereno priveo kraju.

Ponosni smo na njega i na zalaganje naše profesorice Prug kao mentorice.

U galeriji pogledajte fotografije sa natjecanja