zadar

Stručna ekskurzija na otok Ugljan

Dolaskom učenika i nastavnika iz škole Jean Moulin Lycee, iz grada Angera u Francuskoj, odlučeno je da u sklopu prakse koju su učenici iz francuske škole imali u tvrtki Strabag u Tehnološkom parku Dračevac vide još jedno gradilište koje vode inženjeri iz Strabaga.

Dana 14.3.2023. veliki broj učenika naše škole graditeljskog usmjerenja je u pratnji nastavnika: Ane Topić, Enca Kovačevića, Ines Topić Vuko, Petra Ojdenića, Silvia Puljića, Alemke Babić i Zorana Čulića, a zajedno s gostima iz Francuske, uputilo se na jednodnevnu stručnu ekskurziju na otok Ugljan.

Ondje smo u pratnji zaposlenika tvrtke Strabag promatrali i proučavali jedan od projekata u procesu izgradnje resort Lioqua gdje se radovi izvode za slovačkog investitora i trebali bi biti gotovi do Božića ove godine. Nakon temeljite prezentacije i razgledavanja gradilišta u pratnji inženjera uputili smo se na trajekt do Zadra, gdje nas je dočekao obilan i kvalitetan ručak. Poslije ručka nastavnici su nas poveli u obilazak nekih zadarskih znamenitosti (Crkva sv. Donata, morske orgulje i zgrada Filozofskog fakulteta). Sam obilazak Zadra i njegovih znamenitosti odškrinuo je vrata mnogim novim saznanjima o povijesti grada, ali zbog vremena koje je predviđenoga povratak u Split morali smo se uputiti kući pa se nadamo da ćemo u budućnosti opet posjetiti ovaj lijepi grad.

Toni Vrzić i Ante Mrkonjić 2.or

Galeriji fotografija