gospodarstvo

Kružno gospodarstvo u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Županijska komora Split organizirala je okrugli stol pod nazivom „Implementacija kružnog gospodarstva u Splitsko-dalmatinskoj županiji“. Skup se održao 27. listopada, a prisustvovali su i učenici naše škole. Na otvaranju skupa, predsjednik Županijske komore Split Joze Tomaš, posebno je pohvalio prisustvo naših učenika i zaželio da posjeti učenika ovom i sličnim događanjima postanu uobičajena praksa školskih ustanova.

Cilj ovog skupa bio je povezati sve ključne sudionike potrebne za uspostavu kružnog gospodarstva Splitsko-dalmatinske županije kako bi zajednički razmotrili potrebe industrije za korištenjem otpada kao resursa, mogućnost nabave pojedinih vrsta otpada u RH te mogućnost njegovog recikliranja.

U vrijeme kada je zbog utjecaja pandemije, ali i ratnih zbivanja u Ukrajini sve teže doći do sirovina na tržištu Republike Hrvatske i Europske unije, potrebno je maksimalno iskoristiti vrijedne frakcije otpada kako bi ostvarili ekološku i gospodarsku korist.

Izlaganja sudionika i panel rasprava bili su iznimno važni našim učenicima koji se obrazuju za zanimanje tehničar održivog razvoja kao još jedan od načina da se pripreme za tržište rada i upoznaju sa zahtjevima njihovog zanimanja u budućnosti.

Darija Ćerdić Vukušić, prof.