DCIM100MEDIADJI_0616.JPG

Učenici formirali Lanac podrške oko 4 škole

Učenici četiri splitske srednje škole – Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split, Graditeljsko – geodetsko tehničke škole Split, Prirodoslovne škole Split te III. gimnazije Split, uz pomoć Centra za pružanje usluga u zajednici Split – držeći se za ruke, obgrlili su jučer svoje škole, povezani u nekoliko stotina metara dug lanac podrške, kako bi simbolički poslali poruku podrške vršnjacima koji trpe nasilje i motivirali ih da potraže pomoć.

S obzirom da neka istraživanja pokazuju kako čak 27% djece trpi vršnjačko nasilje, učenici su provedbom ove akcije, ali i drugih aktivnosti u sklopu kampanje, htjeli poslati poruku ohrabrenja onima koji su izloženi nasilju, da potraže pomoć, i da nisu sami.

Akciju su osmislili i proveli sami učenici, koji sudjeluju u projektu ‘Ništa na silu – vještine nenasilnog rješavanja sukoba’. Nositelj projekta je Liga za prevenciju ovisnosti u partnerstvu s četiri srednje škole – Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split, Graditeljsko – geodetska tehnička škola Split, Obrtna tehnička škola Split i Srednja škola Brač. Projekt financijski podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Cilj projekta je doprinijeti smanjenju stope nasilja nad i među mladima, a ovom kampanjom učenici žele ohrabriti žrtve nasilja da potraže pomoć. Podržati je možete putem Facebook i Instagram stranica pod nazivom Ništa na silu.