judita_naslovna

Izložba Judita

Ove godine slavimo 500 godišnjicu prvotiska epa Judita koju je napisao Marko Marulić. Priča koja nas uči o hrabrosti, ljubavi, požrtvovnosti, domoljublju privukla je našu pozornost i potakla nas je na istraživanje.
Dio školskih uradaka posvetili smo Juditi i obljetnici koju slavimo stoga smo kroz praktičnu nastavu i vizualne komunikacije oblikovali radove .
Radovi su nastali kroz vremenski period od tri mjeseca. Dio nastave smo radili na daljinu, a učenici su kod kuće ovisno o opremljenosti digitalnim alatima pokušali zadovoljiti zadanom zadatku.
Mentorica Teodora Grgić Jeličić s učenicima je izradila niz plakata, neki su informativni i edukativni, a neki su dekorativni. Grupa učenika je dobila zadatak koji se odnosi na oblikovanje omota za knjige pa smo i kroz omote, a neki i povezivanjem oba zadatka pokušali dočarati naša razmišljanja na zadanu temu.

Lektira Judita koja je dio programa hrvatskog jezika drugog razreda pomogla nam je u stvaranju i oblikovanju onog što smo zamislili. Pjevanja smo posebno proučavali u prvom razredu jer lektiru učenici nisu čitali.
Oblikovanje plakata ili korice u prvom razredu, izveli smo kroz kratke sažetke koje smo proučili i istražili na internetu.
U stvaranju ove izložbe sudjelovali su učenici svih razreda od početnika prvaša do četvrtih razreda zanimanja grafički urednik dizajner i medijski tehničar.
Temom Judite smo u nastavi obilježili ovaj značajan datum naše književnosti i kulturne baštine, a predstavljamo ih u knjižnici Marka Marulića.