hexapod

NOVI LJUBIMAC – ROBOT PAUK

ašu Arduino opremu obogatili smo novim ljubimcem, robot paukom – Hexapod.
Hexapod robot najviše voli plesati te omogućava korisniku da programira i glasovno upravlja njegovim pokretima te zahvaljujući LED-icama i senzorima definira šarenilo boja.
Bez obzira na to što pakiranje sadrži sve dijelove, započeli smo s osnovama te smo modelirali prve oblike, noge, tijelo… Nakon izrade dijelova, uparivali smo sitne dijelove i potrošili nekoliko sati na samo slaganje robota. Činilo se sve jednostavno, ali i ovaj robot razlikuje lijevu i desnu stranu, i uz to sve ima 6 nogu. Kako sama konstrukcija bez programa nema smisla, prepustili smo se pustolovini izrade mobilne aplikacije za upravljanje robotom u jednostavnom, vizualnom programskom sučelju – MIT App Inventor. Kako bih robot oživio, uz gotovu mobilnu aplikaciju potrebno je isprogramirati i mikrokontroler koji je mozak robota i koji sluša naredbe primljene putem mobilne aplikacije. I tako tek nakon nekoliko dana naš robot odlučio je da nas sluša :)

hexapod-PNGOvaj edukacijski paket prilagođen je početnicima jer sadrži video sadržaj s detaljnim podukama iz 3D modeliranja, slaganja robota, izrade mobilne aplikacije i programiranja u Arduinu, tako da gotovo svatko, bez ikakvog predznanja može uživati u izazovu slaganja robota na koje će potrošiti sate i sate ali i naučiti jako puno iz različitih područja.