sustainable-development – kopija

Akademija održivog razvoja

Pojam društvenog kapitala i održivog razvoja pojmovi su sadašnjice koji će određivati i našu budućnost. Zbog toga se naša škola odazvala pozivu da sudjeluje u projektu udruge “Odraz” financiranog od Hrvatsko – švicarskog fonda pod nazivom “Akademija održivog razvoja”.

U sklopu projekta predviđene su aktivnosti edukacije za nastavnike, a u drugoj fazi projekta i za učenike. Tako su tri nastavnika naše škole – Silvio Puljić, ujedno i koordinator projekta, Ana Topić i Jelena Gluić -otputovali u Čakovec od 16 – 18.1.2020. gdje su slušali izlaganje i upoznali se s aktivnostima i zaposlenicima ACT GRUPE koja je konzorcij društvenih poduzeća za radnu integraciju, inkubator za društvena/impact poduzeća i centar podrške za društveno odgovorno poslovanje.
Sudjelovali smo i u radionici pripremljenoj od udruge “Mi” te u grupama s predstavnicima drugih škola partnera iz Zagreba, Osijeka i Pule osmišljavali daljnje aktivnosti. Projekt se nastavlja radionicom u Opatiji za mjesec dana čemu se jako veselimo.

prof Ana Topić