Boranka_KV za novinare

Boranka – pošumljavamo i ove godine

Učenici naše škole sudjelovali su u sub 26.10.2019. u akciji Boranka u okviru koje se pošumljavaju opožarena područja Dalmacije.
Nakon kontaktiranja odgovornih osoba u Splitskom skautskom zboru, organizatoru pošumljavanju zajedno sa Hrvatskim šumama i Savezom izviđača, dogovoren je termin te se 30 učenika uz pratnju 4 prof (Tomislav Jukić Peladić, Ana Topić, Biljana Krstulović i Anita Smolčić) uputilo u društvenu i eko akciju koja osvještava djecu, mlade i odrasle o važnosti šume i još važnije osvještava koliko truda i godina je potrebno da bismo hodali kroz ili sjedili u šumi.

Po dolasku na lokaciju, u Sitno Gornje, dobili smo potrebne alate, sadnice, vodu i upute od strane zaposlenika Hrvatskih šuma nakon čega je uslijedila sadnja. Kopaj…nije lako, ali može svatko!
Sudjelovali su učenici nekih osnovnih i srednjih škola, studenti kineziologije, izviđači… Svi smo se umorili, ali smo bili sretni i ponosni. Oboružani pisanim potvrdama o volontiranju i osmijesima na licu uputili smo se kući u nadi da će uskoro pasti kiša i dodatno nagraditi naše napore.