Opet uspješni na državnom natjecanju iz područja grafičke tehnologije

Ove godine održano je 7. državno natjecanje iz područja grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija, 23. i 24. travnja u Grafičkoj školi Zagreb. Naša škola je sudjelovala u obje natjecateljske kategorije:  Grafička tehnologija i  Izrada Web stranice.

Tema ovogodišnjeg natjecanja u području grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija bila je Glazba Z generacije. Glazba je neodvojiva od ljudskog života. Ona utječe na raspoloženje, ponašanje i razmišljanje ljudi, pomaže pri definiranju identiteta i upravlja međusobnim odnosima. Glazba Z generacije – glazba mladih, vrlo je dostupna i šarolika. Cilj ovogodišnje teme bio je prikazivanje mladih ljudi koji žive glazbu, način na koji ta glazba utječe na društvene norme ponašanja, izgled, stil odijevanja te kako formira mlade osobe u pozitivnom i negativnom smislu.

U kategoriji Izrade Web stranice natjecale su se kao tim Nika Tabak i Barbara Balić, učenice g4m razreda, smjera Web dizajner sa svojim mentorom Tomislavom Jukićem Peladićem, a u kategoriji Grafičke tehnologije, natjecao se Ivan Rinčić učenik g3c razreda smjera grafičar pripreme sa svojim mentorom Markom Dragunom.

Prvi tim je za pristupni zadatak izradio „Single page“ web- sjedište (One page web site) s temom Web- stranica (mrežna stranica) glazbenog događaja ili portfolija glazbene grupe.

Njihov uradak  osvojio je šesto mjesto, a učenice su dobile priznanje.

Ova godina je specifična po tome što je prvi put na natjecanju u području Grafičke tehnologije sudjelovao učenik trogodišnjeg obrazovanja – Ivan Rinčić.  Učenik je za prvi pristupni dio natjecanja napravio kutiju za CD medij te izradio vizualni identitet glazbene grupe, a na drugom dijelu natjecanja je morao pokazati znanje i vještine stečene kroz ove tri godine školovanja u računalnim programima. Ivan Rinčić je u kategoriji Grafičke tehnologije osvojio drugo mjesto na državnom natjecanju

Sudionici smotre Fotografija iz naše škole bili su učenici:

– Alen Beneš, Hana Miličević, Nikolina Skoko, Marko Valentić pod mentorstvom prof. Duške Boban

– Marijan Jurčević pod mentorstvom prof. Mirka Jurka

Fotografija „Rock balerina“ učenice Hane Miličević osvojila je simpatije i stručno oko ocjenjivača kao najuspješnija fotografija na smotri.

 Na smotri dizajna u kategoriji plakata sudjelovali su učenici: Leon Burazin, Lovre Perajica, Danko Šimunović i Ivana Tičinović pod mentorstvom prof. Elze Vukičević.

 Čestitamo svim učenicima i mentorima na sudjelovanju na ovogodišnjem natjecanju i smotri plakata i fotografija, njihovim uspjesima, trudu učenika i profesora mentora.