volonterke

Međunarodni dan volontera

Međunarodni dan volontera i svečana dodjela godišnje nagrade za razvoj i promociju volonterstva „Vinka Luković“, 2013.

Povodom 5. prosinca koji se u svijetu obilježava kao Međunarodni dan volontera u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu održana je svečana dodjela godišnje nagrade za razvoj i promociju volonterstva „Vinka Luković“.Volonterski centar Split Udruge MI od 1998. godine djeluje na promociji i razvoju volonterstva na regionalnoj razini, a kroz Hrvatsku mrežu volonterskih centara i na nacionalnoj i međunarodnoj razini utječe na javne politike zagovarajući volonterstvo i vrijednosti volonterskog rada.
Savjet volonterskog centra Udruge MI ove godine nagradu je proširio na područje 4 županije, pa su se tako mogli prijaviti organizatori volontiranja iz Zadarske, Šibensko- kninske, Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije. Dodjelom ove nagrade želi se oživjeti i trajno sačuvati uspomena na jedinstveni lik i djelo Splićanke „tete Vinke – velike volonterke i humanitarke“.
Ovogodišnji dobitnici nagrade ”Vinka Luković” za promociju i razvoj volonterstva su: Dom za odrasle Sv. Frane iz Zadra, Gradska knjižnica Zadar te Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split.
Dodijeljena su i priznanja za 41 volontera i 19 podupiratelja volontera. Svečanost je okupila predstavnike organizacija civilnog društva, javnog sektora te mnogobrojne volontere.

Čestitamo svim dobitnicima nagrada, volonterima i podupirateljima volontera!

Galerija slika